Kripto para piyasaları, ABD ekonomisine dair artan resesyon endişeleriyle sarsıldı. Özellikle Bitcoin, bu gelişmelerin etkisiyle son 24 saat içinde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Küresel kripto para piyasasındaki bu sert düşüş, yatırımcılar arasında tedirginliği artırdı ve piyasaların geleceğine dair endişeleri derinleştirdi.

Resesyon Korkusu Bitcoin’i Vurdu

ABD ekonomisinde resesyona girileceğine dair artan korkular, kripto para piyasalarında ani ve sert bir düşüşe neden oldu. Özellikle Bitcoin, bu gelişmelerden en çok etkilenen varlık oldu ve son 24 saatte %12,5 değer kaybederek 54 bin doların altına geriledi. Bu, piyasadaki tedirginliğin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Küresel Kripto Para Piyasasında Daralma

Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre, Bitcoin başta olmak üzere küresel kripto para piyasası, son 24 saatte %14’ten fazla değer kaybederek 1 trilyon 840 milyar dolara düştü. Bu sert düşüş, kripto paraların volatil yapısının bir kez daha altını çizdi ve yatırımcıları daha temkinli davranmaya itti.

Ekonomik Verilerin Etkisi

Ekonomistler, ABD'de açıklanan son verilerin, piyasalarda resesyon korkularını artırdığını belirtiyor. Tedarik Yönetim Enstitüsü'nün (ISM) İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisi, Temmuz ayında 46,8 ile son 8 ayın en düşük seviyesine indi. Bu veriler, piyasa beklentilerinin altında kalırken, kripto para piyasaları üzerinde baskı oluşturdu.

Japonya Merkez Bankası ve Global Piyasalara Etkisi

Japonya Merkez Bankası’nın daha sıkı bir para politikası izlemeye başlaması ve Nikkei 225 endeksinde yaşanan sert düşüş, kripto para piyasalarındaki olumsuz havayı pekiştirdi. Küresel piyasalardaki bu gelişmeler, kripto varlıkların değer kaybını hızlandırdı ve yatırımcıların risk iştahını azalttı.

Vergi Kaçıran Harcama Şampiyonlarına Sıkı Takip Vergi Kaçıran Harcama Şampiyonlarına Sıkı Takip

Ethereum ve Diğer Kripto Paraların Performansı

Bitcoin’in dışında, piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da büyük bir değer kaybı yaşadı. Ethereum, son 24 saatte %19,3 oranında düşüş göstererek 2 bin 346 dolar seviyesine geriledi. Diğer kripto paralar da benzer şekilde değer kaybederken, piyasadaki genel tedirginlik devam ediyor.

Kripto para piyasalarındaki bu dalgalanmanın ne kadar süreceği belirsizliğini korurken, uzmanlar, mevcut ekonomik şartların ve global piyasa dinamiklerinin yakından takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: AA