Tiyatro ve televizyon dünyasının sevilen ismi Kenan Işık, 10 yıl süren koma döneminin ardından 76 yaşında vefat etti. Işık, beyin kanaması geçirdikten sonra bir süre Almanya'da tedavi gördü ve son olarak İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Film-San Vakfı, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Kenan Işık'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü: Kadınlar Önde Türkiye’de Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü: Kadınlar Önde

Sanatçıların Taziye Mesajları

Sanatçının yakın arkadaşı Ozan Zeybek, Instagram hesabından Kenan Işık ile bir fotoğraf paylaşarak vefatını duyurdu. Oyuncu Ali Sunal ise, "Sana doyamadık Kenan abicim, iyi ki tanımışım, dertleşmişim, şakalaşmışım, sahne paylaşmışım. Nur içinde yat" paylaşımıyla üzüntüsünü dile getirdi.

Kenan Işık'ın Hayatı ve Kariyeri

Tam adı Yusuf Kenan Işık olan sanatçı, 1 Ekim 1947'de Malatya'da doğdu. Ortaöğrenimi sırasında okul tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Işık, lise eğitimi için gittiği Ankara'da Meydan Sahnesi'ne katıldı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğrenim gören Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu.

Tiyatrodan Televizyona Uzanan Başarılar

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapan Kenan Işık, birçok dizide de rol aldı. Bir dönem gazetecilik yapan sanatçı, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışma programıyla geniş kitlelerin sevgisini kazandı. 10 yıl önce yaşadığı talihsiz kaza sonucu beyin kanaması geçiren Işık, o günden beri komadaydı. Kenan Işık'ın vefatı, sanat camiasında derin bir üzüntü yarattı.

Kaynak: AA