Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığında düzenlenen ve basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Bu ziyaret, uzun bir aradan sonra Dünya Bankası Grubu Başkanı seviyesinde Türkiye'ye yapılan ilk resmi ziyaret olması açısından büyük bir önem taşıyor.

Görüşmede, Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ve Dünya Bankası'nın Türkiye'ye desteği masaya yatırıldı. Banga, Türkiye'nin ekonomi programına olan desteğini bir kez daha vurguladı. Ayrıca, 2024-2028 yıllarını kapsayan mali ve teknik işbirliği çerçevesinin temel konuları ele alındı. Bu kapsamda, afetlere dirençlilik, enerji, yeşil dönüşüm, iklim değişikliğiyle mücadele, ihracatın desteklenmesi gibi birçok alanda potansiyel işbirlikleri tartışıldı.

Dünya Bankası, Türkiye'nin Eylül 2023'te açıkladığı Orta Vadeli Program'a (OVP) desteğini göstermek amacıyla Türkiye'ye ayrılan kaynak tutarını 17 milyar dolardan 35 milyar dolara çıkardığını açıklamıştı. Bu kaynak, OVP ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde belirlenen öncelikli projelerin finansmanında kullanılacak.

Kaynak: AA