Bitcoin'de Şok Düşüş! Resesyon Endişesi Fiyatları Dibe Çekti Bitcoin'de Şok Düşüş! Resesyon Endişesi Fiyatları Dibe Çekti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu toplantısında önemli kararlar aldı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı. Haziran ayında enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir zayıflama görülse de, temmuz ayında yönetilen fiyatlar ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki artışların geçici olarak enflasyonu yükselteceği belirtildi. Ancak, bu yükselişin ana eğilimde sınırlı kalacağı öngörülüyor.

Yurt içi talep enflasyonist seviyelerde olmasına rağmen yavaşlamaya devam ediyor. Hizmet enflasyonu, gıda fiyatları ve jeopolitik riskler enflasyonist baskıları artırmaya devam ediyor. TCMB, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarını yakından takip etmeyi sürdürecek.

Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri izlenirken, enflasyon risklerine karşı ihtiyatlı duruş sürdürülecek. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası devam edecek. Gerektiğinde para politikası duruşu sıkılaştırılacak.

TCMB, kredi büyümesi ve kompozisyonunu dikkate alarak makro finansal istikrarı ve parasal aktarım mekanizmasını desteklemek için yabancı para kredilere yönelik ek önlemler aldı. Kredi ve mevduat piyasalarında beklenmeyen gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave adımlarla desteklenmeye devam edilecek.

Kurul, kararlarını veri odaklı ve şeffaf bir şekilde alarak, enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştırmayı amaçlıyor. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti ise 5 iş günü içinde yayımlanacak.

Kaynak: DHA