İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de terör örgütü PKK elebaşı lehine slogan atan şüpheliler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir grup kişinin Mersin'de halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar attıklarının tespit edildiğini ve bunun üzerine Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerince çalışma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, zanlıların Gaziantep'ten Mersin'e geldiklerinin anlaşıldığını ve olayla bağlantılı 11 şüphelinin kimliklerinin belirlendiğini kaydetti. Yerlikaya, "1 şüphelinin olaydan sonra 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu belirlenmiş, 9 şüpheli ise yakalanmıştır. 1 firari şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca aramalarda ele geçirilen dijital materyaller, silah ve mühimmatlara da el konulduğunu belirten Yerlikaya, bölücü terör örgütü ve uzantılarıyla yılın 365 günü mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Yerlikaya'nın bu açıklamaları, toplumda büyük yankı uyandırdı ve güvenlik güçlerinin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: AA