Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, erken seçim tartışmalarına dair yaptığı açıklamada, "Erken seçim meselesinde CHP olarak tutarlı bir çizgideyiz. 31 Mart seçimlerinde seçmenden oy isterken bunun bir genel seçim olmadığını belirttik ve yerel seçim olduğunu söyleyerek tüm siyasi partilerin seçmenlerinden destek istedik. Seçim gecesi de, 'Aldığımız desteğin ve kredinin farkındayız. Bu sonuçları sadece partimize mal ederek erken seçim çağrısı yapmayacağım' demiştim. 'Erken seçim halkın talebiyle olur' demiştim. O günden bugüne, 4 aydır yayımlanan tüm anketlerde CHP, her ay farkı 1 puan açarak birinci parti konumunu koruyor. Bu bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Özel, vatandaşların erken seçim talebinin her geçen gün arttığını belirterek, "Şu an itibarıyla erken seçim isteyenlerle istemeyenler arasında belirgin bir fark yok, ama toplumun yarısına yakınının erken seçim talebi var. Erken seçim talebi yükseldikçe biz de bu talebi dillendirmeye devam ederiz. Erken seçim yapılabilmesi için 360 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var ve bugün için bu sayıya sahip değiliz. İktidar istemediği sürece erken seçim teknik olarak mümkün değil. Ancak ekonomi bu kadar kötü giderken, asgari ücrete zam yapılmazsa, emekli maaşları düşük kalırsa ve halkın taleplerine kulak tıkanırsa, vatandaş erken seçim ister ve sizi gönderir. Bence 5 yıl tamamlanmaz, 2 veya 2,5 yıl içinde bir erken seçim olur. Bugünden 1,5 yıl sonrası için erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum? Evet, gelecek hafta olsun istiyorum, gelecek ay olsun istiyorum" dedi.

Normalleşme sürecine de değinen Özel, "Uzun süredir biz 'normalleşme' diyorduk, Sayın Erdoğan ise 'yumuşama' diyordu. Dünden itibaren 'normalleşme' terimini kullanmaya başladı. Bu süreçte muhalefetten kimse yumuşama beklemesin. Ama diyalog zemini önemlidir. Benim işim mağdurun, mazlumun, yoksulun, güvencesizin hakkını korumak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeye de değinen Özel, "Normalleşme en çok MHP'yi rahatsız etti. Normalleşme hukuka uymaksa, onların hukuktan büyük kaygıları var. MHP, AK Parti'nin bu ülkeye yaşattığı her şeyin ortağıdır. AK Parti de bugünkü ekonomik krizin sorumlusudur. Çözemiyorlarsa vatandaş daha fazla sabretmez ve erken seçim gelir" dedi.

Özel, ülkenin kamplaştırıldığını belirterek, "5 Kasım'dan itibaren Erdoğan'a bir hakaretim olmadı, bir dava açmadım, bana da dava açılmadı. Haftada 3'er hakaret davasının havada uçuştuğu bir ülkeden bu ülkenin vatandaşları memnun değil. CHP, özgüvenli siyasetine devam ediyor" dedi.

Kaynak: DHA