İstanbul’da bir motosiklet hırsızlığı şüphelisi tarafından şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, eşinin vurulduğunu telsiz anonsuyla öğrendi. Olayın ardından Semih Yılmaz’ın yaşadığı acı ve üzüntü, tüm Türkiye’yi derinden etkiledi.

Olayın Detayları

İstanbul Ümraniye'de Dudullu Polis Merkezi'nde gözaltına alınan ve hakkında 26 ayrı suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19), kaçma girişiminde bulundu. Ardından polisler tarafından yakalanma esnasında çıkan arbedede silahla ateş eden Geçti, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz da aynı gün polis merkezinde görevdeydi.

"Başımda Kaynar Sular Döküldü"

Semih Yılmaz, telsiz anonsundan sonra eşini aradı fakat ulaşamadı. Yolda giderken silah arkadaşının, "Kardeşim vurulanlardan biri de senin eşinmiş" demesiyle büyük bir şok yaşadığını belirterek, "O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü, ne yapacağımı bilemedim" ifadelerini kullandı.

"Şehit Olmayı İstiyordu"

Eşinin şehit olma isteğinin hep var olduğunu belirten Semih Yılmaz, "Şehit olmayı çok istiyordu. Birkaç kez konuşmuştuk, 'Önce ben olayım, sonra sen olursun' demiştik" diyerek yaşadıkları anları paylaştı. Yılmaz, başka Şeyda’ların şehit olmaması için devletin bu tür olaylara karşı daha dikkatli olmasını istediğini dile getirdi.

Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ın Mezarı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

23 Eylül'de Sivas'taki Polis Şehitliği'ne defnedilen Şeyda Yılmaz’ın mezarı, her gün çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor. Şehitliğin tek kadın polis şehidi olan Şeyda Yılmaz’ın kabri başında dua eden vatandaşlar, çiçekler bırakıyor. Özellikle çocukların, çizdikleri resimlerle ve yazdıkları notlarla Şeyda Yılmaz’a olan sevgilerini gösterdikleri dikkat çekiyor.

Emlak Sektöründe "Doğrulanmış İlan" Dönemi: Tüketici Korunacak! Emlak Sektöründe "Doğrulanmış İlan" Dönemi: Tüketici Korunacak!

İstanbul'da şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın, Sivas'ta Polis Şehitliği'ndeki kabri, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kur'an kursundan gelen öğrenciler polisin kabri başında dua okudu.

Kaynak: DHA