TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığı'na sunduğu dilekçeyle yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Soylu, başvurusunda 40 yıllık siyasi kariyerini vurgulayarak, "Milletimizi temsil ve hizmet etme görevim sırasında, iç ve dış mihrakların karalama kampanyalarına maruz kaldık" dedi.

İtibarsızlaştırma Kampanyası

Soylu, özellikle İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde yoğun bir itibarsızlaştırma kampanyasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirmesiyle terör örgütleri, kaçak göç, afet, uyuşturucu ve organize suç örgütleriyle mücadele ettik. Ancak, bu mücadelenin itibarsızlaştırılması için organize ve sistematik karalama kampanyaları başlatıldı" ifadelerini kullandı.

Karalama Kampanyasının Boyutları

Bu süreçte hakkında 11 bin 500 TV haberi, 1454 gazete haberi ve 628 köşe yazısı ile 218 bin internet ve sosyal medya haberinin yayınlandığını belirten Soylu, bu kampanyaların demokratik süreçleri zedelemeyi amaçladığını söyledi. "CHP'nin milletvekilleri, dokunulmazlıklarını kullanarak şahsıma yönelik iftira ve karalamalarda bulundu" diyen Soylu, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti.

MEB'den YKS Tercih Kılavuzu: Öğrenci ve Velilere Yol Haritası MEB'den YKS Tercih Kılavuzu: Öğrenci ve Velilere Yol Haritası

Hukuki Zeminde Mücadele

Soylu, TBMM'nin iradesine saygısından ve demokrasinin korunması amacıyla bu adımı attığını belirterek, karalama kampanyalarına hukuki zeminde karşı koyacağını açıkladı. "Demokrasimizi, devletimizin bekasını, milli iradeyi ve hukuku akamete uğratmak isteyen tüm terör örgütlerine ve suç yapılarına karşı her türlü riski alarak yürütülen cansiperane mücadelemizin hak ve hukukunu gözetmek boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA