Ankara'da müzik grubu üyesine saldıran sanık 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ankara'da rock müzik grubu Piiz'in davulcusu Mehmet Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan Oğuz'u darbeden Bilge Kaan Korkmaz, 'kasten yaralama' suçundan 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Çankaya ilçesindeki bir eğlence mekanında gerçekleşmişti.

Olayın Detayları

14 Aralık 2022'de gerçekleşen olayda, Piiz grubunun konseri sonrası sahneden inen Mehmet Dudarık, izleyiciler arasında bulunan çocukluk arkadaşı Oğuzhan Oğuz ile dans ederken, Bilge Kaan Korkmaz, kız arkadaşının ayağına basılması nedeniyle Dudarık'a tepki gösterdi. Kısa süren gerginlik sonrası Dudarık dışarı çıktı. Dışarıda telefonla konuşan Dudarık, Korkmaz'ın yumruklu saldırısına uğradı. Aldığı darbeler sonucu yere düşen ve yerde de defalarca yumruklanan Dudarık ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Oğuzhan Oğuz da Korkmaz tarafından darp edildi.

Hukuki Süreç

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Korkmaz hakkında 'kemik kırığına sebebiyet verecek ve hayati tehlike oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açtı. Ankara 65'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Korkmaz pişman olduğunu belirtti. Mahkeme, Korkmaz'ı 'kasten yaralama' suçundan 4 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: DHA