Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Rusya'nın Nijniy Novgorod kentine gitti. Bu kapsamda, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan ve Lavrov arasındaki görüşmede ikili ve bölgesel ilişkiler masaya yatırıldı. Türkiye açısından kritik öneme sahip ekonomik konular da gündeme getirildi. İki bakan, Gazze'deki son durumu da değerlendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Orta Doğu ve Güney Kafkasya'daki durum başta olmak üzere uluslararası gündemin ana konularının ele alındığı belirtildi. Lavrov, Fidan'a Rusya'nın BRICS içindeki öncelikleri hakkında bilgi verdi. Görüşmede ayrıca Ukrayna meselesi etrafındaki duruma ilişkin Rusya’nın temel değerlendirilmeleri aktarıldı.

İki bakan, ikili siyasi diyalog, ticaret ve ekonomi alanındaki işbirliği ile ilgili güncel konuları da değerlendirdi. Rus tarafı, mevcut sorunların çözülmesi, bağların genişletilmesi ve yeni etkileşim alanlarının bulunması amacıyla işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA