Türkiye'nin savunma sanayisine yönelik ilk eğitim kurumu olan Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), 2019-2020 eğitim öğretim yılında başlattığı yolculuğun ardından ilk mezunlarını verdi. ASELSAN MTAL, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavla seçilen 120 öğrenci ile eğitime başlamıştı.

ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, 4 yıllık elektrik-elektronik teknolojisi eğitimini başarıyla tamamlayan 117 öğrenci diplomalarını aldı. Törene Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, törende yaptığı konuşmada, ASELSAN MTAL’in kuruluş sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu okulu tercih eden öğrencilerimiz, zorlu bir eğitim sürecini tamamlayarak bugün Türkiye'nin en donanımlı lise mezunları arasına girdi. Hepimiz onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ise ASELSAN MTAL projesinin önemine vurgu yaparak, "ASELSAN, kurulduğu günden bu yana teknoloji ve eğitimde öncü rol üstlenmiştir. Mezunlarımızla geleceğe güvenle yürüyoruz. Eğitim ve gençlik yatırımlarımıza ilkokuldan itibaren başlayarak, meslek liselerimiz ve çeşitli projelerle gençlerimizi destekliyoruz. Mezunlarımız, ASELSAN ailesinin bir parçası olarak Türkiye’nin gurur kaynağı projelerde yer alacaklar" ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı gün, ASELSAN MTAL mezunlarının diplomalarını alarak hayata ilk adımlarını atmalarıyla sona erdi. Geleceğin savunma sanayi liderleri olarak yetişen bu gençler, Türkiye'nin teknoloji ve savunma sanayisine katkı sağlamaya hazırlar.

Kaynak: DHA