Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrenciler ve veliler için ilk kez 'Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu' hazırladı. Bu kılavuz, MEB'in internet sitesinde yayınlandı ve tercih sürecinde ihtiyaç duyulan tüm bilgileri içeriyor.

Mersin'de PKK Sloganları Atan Şüpheliler Hakkında Flaş Açıklama Mersin'de PKK Sloganları Atan Şüpheliler Hakkında Flaş Açıklama

Kılavuzda, üniversite ve bölümler hakkında detaylı bilgiler, burs olanakları, yatay ve dikey geçiş imkanları gibi önemli konulara yer verilmiştir. Ayrıca, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sıkça sorulan sorular da kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. Velilere yönelik bölümde, çocuklarına nasıl destek olabilecekleri ve onları nasıl motive edebilecekleri hakkında önemli tavsiyeler sunulmaktadır.

Öğrencilerin üniversiteye yerleştirme sürecinde MEB, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla tercih danışmanlığı hizmeti sunacak. Bu hizmet, eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde verilecek olup, öğrencilerin kendilerine en uygun tercihleri yapmalarına yardımcı olacak.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu "www.osym.gov.tr" adresinde yayımlanacak ve üniversite yerleştirme süreci başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sevgili gençler, yıl boyunca çok çalıştınız ve emek verdiniz. 2024-YKS sonuçları bugün açıklandı. Tüm öğrencilerimiz için hayırlı olsun. Sizler için 'Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu' hazırladık. Üniversite ve bölümlerle ilgili detaylı bilgiler, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sıkça sorulan sorular gibi konuları kılavuzda bulabilirsiniz. Tercih döneminde hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA