Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylara yönelik önemli tavsiyelerde bulundu. Özvar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, milyonlarca adayın ve ailelerinin merakla beklediği 2024-YKS sonuçlarının açıklandığını belirterek, sonuçlara ÖSYM’nin resmi internet adresinden erişilebileceğini duyurdu.

Özvar, tercih dönemiyle birlikte yeni bir heyecanın başladığını vurguladı ve adaylara şu önerilerde bulundu: "Sevgili adaylar, tercihlerinizi yaparken ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize en uygun programları seçmeye özen gösterin. Gelecek hedeflerinizi mutlaka göz önünde bulundurun. Tercih etmeyi düşündüğünüz şehirler, üniversiteler ve programlar hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinmeye çalışın. Özellikle yapay zeka gibi bu yıl ilk kez öğrenci alacak lisans ve ön lisans programlarını dikkatle incelemeniz faydalı olacaktır."

Başkan Özvar, sağlıklı bir tercih dönemi geçirebilmek adına YÖK tarafından yapılacak açıklama ve duyuruların dikkatle takip edilmesinin önemine de değindi. Sınavda istediği sonucu alamayan adaylara moral vermeyi de ihmal etmeyen Özvar, "Sınav her şey demek değildir, lütfen bunu unutmayın. Önünüzde parlak bir geleceğin ve başaracağınız çok şeyin olduğuna inanıyorum. Başarı için yılmadan çalışmaya devam edin" ifadelerini kullandı.

Bu süreçte adayların tercihlerini yaparken doğru bilgilere ulaşmalarının ve bilinçli kararlar vermelerinin önemini bir kez daha vurgulayan Özvar, tüm adaylara başarılar diledi.

Faciadan Kıl Payı Dönüldü: Cip, Akaryakıt İstasyonuna Daldı Faciadan Kıl Payı Dönüldü: Cip, Akaryakıt İstasyonuna Daldı

Kaynak: DHA