Antalya'nın popüler tatil merkezi Olympos'ta bulunan ve 'Kadir'in Ağaç Evleri' olarak bilinen konaklama tesisi, dün gece çıkan yangında ikinci kez tamamen yok oldu. Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Çıralı gönüllü itfaiyecilerinin yoğun çabaları sayesinde yangın, çevredeki ormanlık alana ve diğer tesislere sıçramadan kontrol altına alındı. Ancak, 5 dönümlük alana yapılmış olan tesisin hiçbir kısmı kullanılabilir durumda değil.

17 yıl aradan sonra tekrar yangın felaketi yaşayan işletme sahibi Kadir Kaya, "Kimsenin burnu kanamadı, buna şükrediyoruz. Malımıza geldi, ama cana gelmedi. Bu da takdiriilahi. Birinci yangından sonra dünyanın dört bir yanından gelen insanların emeğiyle yeniden inşa etmiştik. O emeği korumak için çalışıyorduk, ama yine her şeyimizi kaybettik. Yine de şükrediyoruz" diye konuştu.

Kadir Kaya, ağaç evleri yeniden inşa etmeye kararlı olduğunu belirterek, "Bu dünyada alternatif turizmde önemli bir ismim var. Bu ismi korumak ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak istiyorum. Benden sonra da evladım bu mirası devam ettirecek" dedi.

Yangının gece saat 03.00 civarlarında başladığını belirten Kaya, "Beni uykudan kaldırdılar ama yetişemedik. İtfaiye geldi, ama yangınla baş etmek çok zordu" diyerek yaşananları anlattı.

Kaynak: DHA